July Janssen

Actrice

July Janssen is geboren op 22 oktober 1994 in Brunssum en opgegroeid in Zandvoort en Haarlem. Ze heeft altijd al een levendige fantasie gehad en bracht in haar jeugd veel tijd door met het naspelen van tv-series en films zoals ‘Jungle Book’: dagen achtereen sprong ze ten overstaan van familie, buren en vrienden rond in een lendendoekje. Maar de zekerheid om te gaan acteren kwam door het kijken naar de film ‘What’s eating Gilbert Grape’. Na het zien van de bovenmenselijke acteerprestatie van Johnny Depp en Leonadro di Caprio wist July het zeker: ze zou actrice worden. Haar motto zegt veel over haar drang om te acteren;

“Hoe mooi is het als je 100 levens in 1 kan leven?!”

Vanaf haar 12de heeft ze vele opleidingen en workshops gedaan. Waar zij klein begon, bij een musicalvereniging genaamd ‘De Jonge Stem’ is zij in 2016 afgestudeerd aan faaam (film actors academy and masterclasses) van Hugo Metsers. In de afgelopen jaren heeft ze ook workshops gevolgd van o.a. Steven Ditmyer, Frank Herrebout, Robert Ceelen, Renée Harp, Willemijn van der Ree.

Voor, tijdens en na haar camera-acteur opleiding heeft July haar tijd goed benut door veel ervaring op te doen en te werken aan verschillende projecten: videoclips van o.a. Dub FX, C2C en Kees versluis. Commercials voor o.a. Novotel Schiphol, Nationale Nederlanden, Rabobank en Anderzorg. Sketches voor BALLINNN. Ze acteerde in veel korte films met rollen van ‘the girl next door’ tot ‘zwerfster’. In 2016 had ze een kleine rol in de nieuwe serie ‘De Spa’ als Babette en heeft ze een van de hoofdrollen gespeeld in de speelfilm ‘Jezus van de Javastraat’ van Bram van Splunteren en een mooie rol in de nieuwe speelfilm ‘De Club van 5’ van Mark Weistra (die in 2017 uitkomt in de bioscoop).

Naast deze activiteiten is July Janssen ook zelfstandig ondernemer met haar eigen bedrijf, ACT&MORE. Wanneer ze niet druk is met acteerklussen, is ze op deze manier ook inzetbaar als productieleidster, casting adviseur en assistentie op verschillende departementen op de set. Ook hierin is ze inmiddels al behoorlijk ervaren, al blijft haar hoogste ambitie natuurlijk om zelf te schitteren op het grote witte doek.

CV

Informatie

Informatie July Janssen

IMDB July Janssen