Jezus van de Javastraat

Wat was het hard werken, maar wat was het leuk. De afgelopen periode heeft voor mij vooral in het teken gestaan van de nieuwe speelfilm van regisseur Bram van Splunteren: Jezus van de Javastraat.

De film vertelt een spannend verhaal over een nieuwe vrouwelijke Jezus die zich begeeft in én om de Amsterdamse Javastraat. Deze straat ligt midden in de Indische buurt waar conflicten altijd op de loer liggen. Niet alleen over privé kwesties maar ook over ideologieën en religies, want iedereen gelooft in zijn eigen gelijkheid, hoort en ziet wat hij wil horen. Maar is dat de waarheid?

Mijn karakter, Zowie, is de dochter van de columnist Theofiel Loman (gespeeld door Hugo Metsers) die lelijke stukjes schrijft over de Islam. Dat levert haar vader ernstige problemen op met linkse activisten. Zowie’s vriendschap met haar Islamitische vriendin, Kesha, komt hierdoor ook onder druk te staan. Vriendschap, geloof en liefde worden behoorlijk op de proef gesteld.

De opnameperiode zit er nu op. En om je vast nieuwsgierig te maken, laat ik hier vast wat foto’s zien. Wanneer de film klaar is om vertoond te worden dan laat ik jullie dat natuurlijk meteen weten!

Oh ja..de set foto’s zijn gemaakt door Arjan Broek. (Dit is zijn website: Shooting Artists en je kan hem ook vinden op Facebook). En nu we het toch over Facebook hebben, daar is Jezus van de Javastraat natuurlijk ook te vinden.